Cum să alegi stația de tratare biologică a apelor uzate potrivită?

Care este perioada de vidanjare?
14 martie 2019

PRINCIPII ȘI BENEFICII ALE STATIILOR DE EPURARE APE UZATE CU NĂMOL ACTIV

Numele spune deja că stațiile de epurare biologice tratează apele uzate biologice cu ajutorul microorganismelor. În prezent, toate dispozitivele biologice funcționează pe nămol activat (cunoscut și sub denumirea de activ, activ, activ).

Nămol activ:

Nămolul activ este o particulă și un microorganism dintr-o parte a unei stații de epurare. Aceste microorganisme trăiesc și în mediul lor natural, dar stațiile de epurare biologică a apelor uzate le asigură condiții favorabile de nutriție și reproducere, adică alimentează cu aer apele uzate.

Funcționează fără substante chimice:

Instalațiile cu nămol activ sunt clasificate ca sisteme de tratare intensivă a apelor reziduale. În timpul diferitelor etape de curățare, toate substanțele chimice nocive sunt descompuse astfel încât apa poate fi eliberată în sol sau depozitată în rezervoare și reutilizată, de exemplu, pentru spălarea mașinilor și udarea florilor.

Sistemele de tratare biologică a nămolurilor vă permit să eliminați orice substanțe chimice în procesul de tratare a apelor uzate și să obțineți un nivel ridicat de tratare a apelor uzate.

Trebuie menționat faptul că astfel de parametri mari ai apei de purificare sunt departe de a fi obținuți de un număr mic de stații de epurare. Tehnologia de nămol activat elimină necesitatea de a construi filtre suplimentare de purificare și așa mai departe. Dacă nu se solicită altfel de către client sau condițiile proiectului. Ajută la salvarea și protejează, de asemenea, natura.

Toate procesele de tratament biologic: tratarea nămolului cu nămol activat, separarea nămolului din nămolul tratat și întoarcerea nămolului în rezervorul de aerare (unde nămolul este amestecat cu nămol activat și aer furnizat) sunt toate într-un singur recipient. Aceste caracteristici fac statiile de epurare  fiabile și stabile în funcționare.

Nămolul activ separă contaminanții de apele uzate tratate. Condițiile adecvate pentru separarea acesteia permit frica de funcționarea defectuoasă a stațiilor de tratare ape uzate, îndepărtarea nămolului activ, miros neplăcut sau alte probleme. Este adevărat că nu toate stațiile de tratare a apelor uzate biologice sunt protejate de eliminarea nămolului, astfel încât producătorii trebuie să întrebe ce soluții tehnologice sunt disponibile pentru a evita această problemă, de exemplu statiile de epurare ECO ROTARY au o zonă de separare a pâlniei. Deoarece nămolul în sine este mai greu, se așează pe fundul plantei, de unde este returnat la procesul de curățare sau aruncat dacă este prea mult. În acest moment, apa purificată (numită și tehnică) trece printr-un tub în partea superioară a rezervorului – fie evacuată, fie colectată pentru o utilizare ulterioară.

Rata de curățare extrem de ridicată:

Nămolurile activate elimină nitrații, fosforul (de exemplu în pulberile de spălat), azotul (bogat în urină, materii fecale etc.) și alte substanțe din canalizare prin diferite procese biologice (nitrificare, denitrificare etc.).

Este importantă îndepărtarea substanțelor precum fosforul și azotul din apele uzate, deoarece efluentul, atunci când este evacuat în corpurile de apă, ar provoca inmultirea excesiva  plantelor, ceea ce ar reduce conținutul de oxigen din apă. Drept urmare, peștele din lacuri, râuri și alte animale isi vor reduce numarul (de exemplu, acestea sunt mai predispuse la îngheț în timpul iernii, datorită folosirii oxigenului de către plantele puternic supraaglomerate) și a echilibrului general al corpului apei.

Nu toate stațiile de epurare sunt capabile să elimine azotul, fosforul, etc. substanțe deoarece nu au denitrificare, nitrificare etc. zonele, așa cum s-a menționat anterior, este posibil să aibă nevoie de ajutorul filtrelor sau al altor echipamente, ceea ce înseamnă costuri suplimentare. Prin urmare, este convenabil și util să construiți o stație de epurare cu nămol activat), care purifică apele uzate, adică se transformă în apă incoloră și inodoră, lipsită de substanțe dăunătoare mediului.

Umplere o singură dată:

Nămolul activat este adăugat la noul sistem de tratare a apelor reziduale după instalare, înainte de începerea apelor reziduale. Nămolul activat provine de la instalațiile existente. Aceasta este o operațiune unică – nămolul activ continuă să se alimenteze, se înmulțește prin utilizarea apei uzate și nu trebuie reumplut. Eficiența completă a tratamentului efluenților este obținută imediat.Sau se pot utiliza bioactivatori cu enzime daca nu ai de unde sa procuri namol activ.

Oamenii aleg din ce în ce mai multe stații de epurare biologice cu nămol activ, datorită simplității și tratării eficiente a apelor uzate. În plus, nu ocupă mult spațiu și sunt ușor de transportat și instalat, chiar și pe cont propriu.

Insensibil la fluctuațiile apelor uzate:

Este convenabil ca sistemul de tratare a nămolului activat să funcționeze automat fără a fi influențat de cantități diferite de ape uzate pe zi. De exemplu, dimineața faci un duș, în timpul zilei mergi doar la toaletă, iar seara speli și vasele și speli copilul.

Nămolul în exces este generat în timpul funcționării stației de epurare. Dacă selectați corect dimensiunea stației de epurare biologică a apelor uzate, cantitatea de nămol în exces pe an, de exemplu din cea mai mică unitate pentru 4 persoane, va fi de aproximativ 1 metru cub. Cu toate acestea, dacă utilizați un sistem de epurare a apei uzate care este prea mic, este posibil să aveți mai multe și este posibil să fie nevoie să îl eliminați mai frecvent. Namolul in exces  poate fi îndepărtat prin deschiderea capacului stației de epurare. Acest lucru poate fi realizat de persoana care întrețin statia de epurare sau de către proprietar.

Rezistent la substanțele chimice de uz casnic:

Instalațiile biologice de epurare a apelor uzate cu nămol activ nu sunt sensibile și pot utiliza substanțe chimice obișnuite – detergenți pentru spălarea vaselor, pulberi de spălat sau produse pentru îngrijirea corpului – șampoane, săpunuri etc. scurgere. Nu doar munca purificatoarelor – ele pot înfunda sau pot deteriora scurgerea. Trebuie avut în vedere faptul că canalizarea și stația de epurare nu sunt rezervoare unde arunci orice. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că vopseaua, grăsimea,diluant,uleiuri,clor in exces sau alte materiale rămase după curatarea casei sau a mașinii nu trebuie să fie deversate  în canalizare.

Compact și simplu:

Instalațiile de epurare biologică care folosesc nămol activ sunt compacte. De exemplu, un detergent pentru o casă detașată poate avea aproximativ 1,5 până la 2 metri în diametru și 2 metri înălțime. Doar capacele unității sunt vizibile pe sol. Dacă unitatea funcționează și este folosită corect, munca sa trece neobservată – fără zgomot și fără miros. Desigur, dimensiunile instalațiilor de curățare pentru hoteluri, restaurante și facilități mai mari vor fi, de asemenea, mai mari, însă tehnologia de curățare în sine o face cât mai mică. alte tehnologii de curățare (cum ar fi fose septice).

Electrocasnice individuale sunt ușor de transportat și asamblat, chiar și pe cont propriu, conform schemelor furnizate de producători.

error: Continut protejat!!
Call Now Button